حساسیت به باقالا
????معرفی بیماری فاویسم(حساسیت به باقلا)
▫️نکات
1- فاویسم در حقیقت یک جور مسمومیت است و آنچه میخوانیم مسمومیت با باکتری نیست بلکه مسمومیت با زهر گیاهی یا حیوانی و یا غذایی است.
2- گاهی مسمومیت غذایی با باقلا و گاهی با قارچ و گاهی با سیب زمینی به خصوص سیب زمینی سبز یا جوانه زده یا با میوه ای که سم پاشی کرده اند و یا گاهی کپک روی غذاها مسمومیت ایجاد میشود. برخی نسبت به گندم و جو هم حساس هستند.
3- برای بعضی افراد باقلا سم است و با مصرف آن از حال میروند و باید به بیمارستان منتقل شوند.
▫️علائم
- گیجی و استفراغ و اسهال و حالت بهت و یرقان(زردی صورت و چشم)، تنگ یا گشاده شدن مردمک چشم، ترشح زیاد بزاق و اشک چشم، فشردگی گلو.
افراد فاویسمی با خوردن باقلا تمام صورتشان زرد میشود.
نکته: برای تشخیص خوردن زهر باید مردمک چشم بررسی بشود.
▫️درمان فاویسم و کل مسمومیت ها
1- خارج کردن ماده سمی با قی و استفراغ درمان فاویسم است.
2- استفاده از ملین و مسهل مانند سنای مکی.
3- داروی جامع امام رضا(ع) با آب انغوزه
4- مصرف سیب برای سم خوب است.
5- خرمای برنی که در روایت آمده است اگر کسی خرمای برنی بخورد سم در او عمل نمیکند.
6- مصرف شیر هم برای مسمومیت خوب است.
▫️درمان ریشه ای فاویسم
- فاویسم به خاطر غلبه صفراء و کم خونی است.
افرادی که صفراوی شدید هستند، فاویسمی هم هستند که با صفراء بر و قرص خون میتوانند باقلا بخورند.
نکته: اگر سم به خون رسیده باشد درمان آن جامع با آب انغوزه یا با حجامت حل کنند.
(استاد تبریزیان)